Monday, December 17, 2012

Moj chleb codzienny...

Robie go tak raz na tydzien....z maki wieloziarnistej z dodatkiem siemienia lnianego, z jogurtem, orzechami, pestkami slonecznika..ah



1 comment:

  1. Skladniki:
    1 szkl cieplej wody
    1/2 szkl yougurtu
    2 szkl maki bialej
    1 szkl maki pelnoziarnistej
    3 lyzki zmielonego siemienia lnianego
    2 lyzki brazowego cukru
    1 lyzeczka soli
    3 lyzeczki drodzdzy
    1 lyzka masla
    Skladniki wlozyc do formy automatycznego urzadzenia do pieczenia chleba wedlug reguly (woda i jogurt na dno, potem maka z siemnieniem, zrobic male wglebienie na srodku na cukier, sol i drozdze, masl poktojic na 4 i ulozyc w rogach formy). Ja pieke na sredni kolor (medium).
    Jak ciasto jest wyrobione i jest moment na dodanie czegos (maszyna "pika") to dosypuje to na co mam dzis ochote: orzechy, pestki 9slonecznika lub dyni), przyprawy wloskie, peklowan ostra papryczke itp.
    smacznego!

    ReplyDelete